Smart City

Gadelamper er centrale for Smart City

I S-Light ser vi gadelampen som et meget vigtigt element i fremtidens Smart City. Kort fortalt går Smart City ud på, at involverer og digitalisere byer, så byen optimeres ved at kombinerer det fysiske og det sociale med det digitale rum. Grunden til at gadelampen er et vigtigt element i Smart City er, at den i forvejen er placeret i hele byrummet med ”udsyn” til hele byen. Derudover er der forvejen trukket strøm til gadelamperne og det er derfor den ideelle placering for digitalt Smart City udstyr.

I S-Light benytter vi gadelampen City Glint som base for vores Smart City løsninger, som generelt set er delt op i to særskilte produkter:

Street Wi-Fi

I august 2014 indviede vi i samarbejde med Bredbånd Nord vore ny produkt Street Wi-Fi. Street Wi-Fi er en tilføjelse til lampen City Glint og forsyner den med et lyslederbaseret Wi-Fi hotspot. Således kan gadelampen give adgang til internettet til glæde for f.eks. byens borgere, turister, kunder eller til medlemmerne i en boligforening.

Et andet men ligeså relevant aspekt ved Street Wi-Fi er, at det kan benyttes til at samle informationer ind fra forskellige måleudstyr og gøre det tilgængeligt over internettet. Eksempler på dette kan være varmeaflæsning, trafikmålinger eller vejrstationer.

 

Smart Light

S-Light's andet Smart City produkt hedder Smart Light og er mere rettet mod gadelamperne selv og ikke udelukkende omverdenen. Smart Light er også en tilføjelse til gadearmaturet City Glint og er et kontrolsystem hvis primære funktion er at energioptimerer gadelampen.

Smart Light fungerer ved at koble den enkelte gadelampe på internettet og der igennem styrer lampens belysningsstyrke. Det hele indstilles gennem en browser hvor f.eks. lampen kan indstillet til at skrue ned for lyset i de sene nattetimer eller hvis der ikke er trafik i området.      

Vi kan integrere dit produkt

Hvis vi ikke har den løsning der passer på netop dit projekt, er vi altid åbne for at integrer nye løsninger i City Glint lampen. Armaturer er designet til LED-teknologien og der er god plads til ekstra IT løsninger i lampen.